Texel

Texel

Texel kenmerkt zich door maar liefst 40 natuurgebieden waar natuurliefhebbers naar hartenlust kunnen genieten te voet of per fiets. Er heerst een diversiteit aan landschappen en 25% van het eiland is Nationaal Park. De toegang tot alle natuurgebieden is gratis en de Wadden zijn uitgeroepen tot Nederlands mooiste natuurgebied.

Fietsen is de perfecte manier om Texel te verkennen. Texel beschikt over een uitgebreid netwerk fietsknooppunten en mooie fietsroutes. In totaal 57 fietsknooppunten een prima uitvalbasis voor fietsliefhebbers. Natuurlijk is er ook aan de moderne elektrische fietsen gedacht. Er zijn overal oplaatpunten waar je gratis je elektrische fiets kunt opladen.

Bezoek tijdens je verblijf de verschillende dorpjes op Texel, elk dorp heeft zijn eigen karakter en kenmerken. Geniet van de kleine straatjes, winkels en heerlijke Texelse lekkernijen op een van de vele terrasjes. Geniet van een heerlijke Texels biertje van een van de 2 brouwerijen die het eiland rijk is.

Op Texel vind je diverse leuke musea, toeristische attracties en er worden volop evenementen georganiseerd.

Meer informatie over Texel klik hier.

We kunnen pagina’s vol schrijven over Texel, maar dat is niet het doel, we willen je hier kort wat over Texel vertellen en raden je aan om zelf verder op ontdekking te gaan vanuit Chalet Tesselaar. Lonely planet heeft Texel uitgeroepen tot een van de mooiste bestemmingen binnen Europa. Texel staat zelfs in de top 10! De moeite waard om op ontdekking te gaan toch?

Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland en eenvoudig te bereiken met de veerboot vanuit Den Helder. In slechts 20 minuten maak je de overtocht. Hiervoor hoef je niet te reserveren. Kaarten voor de overtocht en de het actuele vaarschema kun je bekijken op de website van TESO.

Texel is veelzijdig en iedereen vermaakt zich er. Zo vind je er zee & zandstranden, duinen, bos, natuurgebieden, gezellige dorpjes en leuke toeristische attracties.

Texel heeft ruim 30 km zandstrand waar je heerlijk kunt genieten. Gedurende de zomer is er strandbewaking op diverse stranden waaronder paal 28 nabij de Krim. Naast zwemmen in zee leent het strand zich perfect voor een mooie wandeling, vliegeren, kitesurfen of strandzeilen. Na de activiteiten geniet je van een drankje en eventueel een hapje in een van de vele strandpaviljoens die Texel rijk is.

Direct boeken